Kjetil Lie gir klokkesimultan på lørdag!

Amfi PyramidenKjetil A. Lie holder klokkesimultan i gangavstand fra NM-arenaen lørdag formiddag
Foto: Eieren Thon eiendom

Åpningsdagen av NM starter med en klokkesimultan av stormester Kjetil A. Lie på Pyramiden kjøpesenter i gåavstand til spillelokalet. Pyramiden har vært en god samarbeidspartner for Tromsø Sjakklubb gjennom en årrekke – og slår til igjen og arrangerer 4 raske klokkesimultaner med Norgesmesteren fra 2009 og 2010.

Dette arrangementet blåser i gang Norgesmesterskapet 2016 på en flott måte. Simultanen har plass til totalt 40 deltakere som kan se på det som oppvarming til årets førsterunde i NM. Arrangør Jan S. Berglund kan opplyse om at de rekker 4 runder med 10 deltakere i hver runde. Det betyr at stormester Kjetil A. Lie vil spille mot 10 sjakkspillere samtidig med 15 minutter på klokka si – hver deltaker får 10 minutter hver på sin klokke. Dette blir spennende, så kom å følg med!

ACC2KjetilALieGM Kjetil A. Lie spiller klokkesimultan mot alt i alt 40 motstandere lørdag!
Foto: Sven Wisløff Nilssen

GM Lie kan også kalles Trollmannen fra Porsgrunn. Han spiller nemlig sjakk i ånden etter den 8. verdensmester i sjakk Mikhail Tal – Trollmannen fra Riga. Skarpt, aktivt spill mye mange kombinasjoner og stor idérikdom er stikkord her. Lie er også Tromsøvenn og gjorde det meget skarpt under Arctic Chess Challenge i Tromsø i 2007 der han tok en knallsterk andreplass foran både Magnus Carlsen og Simen Agdestein. Lie ble stormester i 2005 og under Dresden OL i 2008 ble han matchvinner da stormakten Kina, som vant siste sjakk-OL, sensasjonelt ble beseiret av lille Norge med 2.5-1.5. Lie sitt bidrag var å beseire verdensstjernen Bu Xiangzhi med de hvite brikkene. Kjetil har også vært Magnus Carlsen sin sekundant to ganger da han i 2007 var Magnus sin sekundant under kandidatmatchen mot Aronian og han hjalp i tillegg Magnus under World Cup. Med en topprating på hele 2563 er han en av Norges store sjakkspillere gjennom tidene.

Det du trenger å vite:

Hva? Simultan med Kjetil A. Lie
Hvor? Pyramiden kjøpesenter i Tromsø
Når? Lørdag 9. juli klokka 11-13
Hvem kan delta? Alle! Først til mølla får først malt!
Betenkningstid? Du får 10 minutter på hele partiet – Lie spiller med 15 minutter på sin klokke.