Flere bomber i Eliteklassen på første dag

 

DSC08640 IM Frode Elsness imponerte stor i første runde!
Foto: Anniken Vestby

Kommentar til eliteklassen ved Sven Wisløff Nilssen:

I eliteklassen ble det detonert flere bomber alt i første runde og selvsagt var det ungdommen som sto bak. Av forhåndsfavorittene var det IM Frode Elsness som imponerte mest med sin nedspilling av IM Andreas Moen med de svarte brikkene. Det så nok mer imponerende ut enn det var – da det meste av partiet var spilt før. Rune Djurhuus spilte for tredje gang mot Espen Forså under en førsterunde i et NM og denne gang klarte han endelig å legge Espen i gulvet. Dette var et overbevisende parti av Djurhuus som meldte seg på i tetstriden da toget gikk fra perrongen.

Det samme gjorde ikke GM-kollega Kjetil A. Lie som sprengspilte på vinst fra start av – og som fikk opp en spennende stilling mot unge Anders Hobber. Hobber spilte veldig godt i åpninga og i sluttspillet – mens begynnelsen av midtspillet bølget litt. Men Hobber festet grepet og vant alt i alt et overbevisende og flott parti mot vår stormester som kanskje var litt rusten etter lite spill den siste tiden. Lie har tidligere tapt i første runde og vunnet NM – tilbake i 2009 – og han har slett ikke mistet motet av ett tap. Aldri avskriv Trollmannen fra Porsgrunn!

Forhåndsfavoritten Frode Urkedal spilte remis med svart – en helt grei start for han med andre ord. Motstander var unge Sebastian Mihajlov som spilte et meget godt gjennomført parti og da var det lite Urkedal kunne gjøre. Henning Jakhelln Kjøita detonerte en liten oddsbombe da han slo IM IM Maxim Devereaux i et parti som du finner kommentert. Jeg vil også nevne at FM Eivind Olav Risting vant mot Stig K. Martinsen – Risting er en farlig fyr når han er i form og nå har han fått en god start å bygge på. En outsider i dette feltet der.

Resultatlisten etter første runde ser slik ut:

Første runde

Send meg videre til resultater for alle klasser i Turneringsservice