Landsturneringen er en sjakkfest for alle de 376!

DSC08403

Sjakk – en sosial aktivitet der totalt 376 deltakere spiller med i Landsturneringen
Foto: Anniken Vestby

  Dommersjef Trond Romsdal kan opplyse at det endelige deltakertallet under Landsturneringa ble 376. De siste deltakerne kom med fly så sent som 10:50 i dag. Siste deltaker er nå på plass – så det offisielle tallet er 376 deltakere selv om det står 378 deltakere oppført i Turneringsservice.

DSC08475Her er en fin  representant for massesjakken og den sosiale biten som et sjakk-NM er
Foto: Anniken Vestby

Norgesmesterskapet i sjakk er en massemønstring der Jørgen Hattemaker i klasse 5 har like stor glede av mesterskapet som Kong Salomo(n) i klasse Elite! De som spiller i klasse 5 virker så fornøyde med mesterskapet og er kanskje også mer fornøyd enn elitespillerne våre som jo er veldig inne i sjakkbobla si. Massene koser seg med den klassiske sjakken og mellom rundene spiller de lynsjakk, hvis de ikke deltar på et av sidearrangementene. Sjakk-NM er ei massemønstring og en sosial greie der man treffer venner, der man kjemper mot seg selv og sine mål og der man rett og slett senker skuldrene, melder seg ut av samfunnet for en uke for å sosialisere med andre sjakkfrelste. Et herlig arrangement er det!

DSC08682Venner møtes og små sosiale lommer skapes – sjakk-NM er mye mer enn bare sjakk!
Foto: Anniken Vestby

Sideturneringene begynner i dag – med artig sjokksjakk der ingen brikker blir borte. Slås de ut på et brett, spretter de inn på nabobrettet! Du spiller dermed to partier samtidig med en makker som håndterer det andre partiet. Særlig de yngre elsker denne formen for sjakk som blir veldig taktisk og spennende. Ellers er det er kongress klokka 17 i dag. Der avgjøres det som har med styre og stell i norsk sjakk og Morten L. Madsen blir etter all sannsynlighet valgt til ny sjakkpresident.