NM-kantina: Fullt på høyde med det beste fra utlandet!

Mens 377 sjakkspillere svetter over brettene i spillelokalet, løper andre utrettelig mellom kaffetraktere, smørestasjoner, suppekjeler og vaffeljern for å holde hele flokken mette og fornøyde gjennom dagen. Her er det mange munner å mette, og hvem er best på å tilfredsstille sultne mager?

Mødrene, så klart!

Bak enhver suksessfull mann står det en kvinne, sies det. Og kanskje er det slik at bak enhver ivrig sjakkspiller står det en mamma? Vi har mor Machlik, mor Kaasen, mor Lund, mor Fedchuk, mor Forså, mor Vollstad, mor Sjøttem-Jacobsen, mor Kvisla og mor Halvorsen på laget. Det sier seg selv at her blir det mat med omsorg. Alle koker, baker og steker døgnet rundt for at gjestene våre skal få sunn og næringsrik mat underveis i landets store sjakkmønstring.

Mor Kaasen heter Solveig og er i kjøkkenet døgnet rundtMor Kaasen heter Solveig og er i kjøkkenet døgnet rundt!

Mor Sjøttem-Jacobsen heter Eva og baker noen fantastiske kanelboller...Mor Sjøttem-Jacobsen heter Eva, og baker noen helt fantastiske kanelboller når hun ikke står i oppvasken…

Når du handler mat i kantina, er det ofte Mohammed du treffer. Han er fra Syria, og har bodd i Norge i omtrent et år. Læreren på norskkurset hans tipset om behovet for frivillige under NM, og Mohammed så muligheten til å både få øve på norsken sin og samtidig få litt arbeidserfaring fra norsk jord. Godt å ha på en CV når man skal prøve seg i arbeidsmarkedet etter hvert. Mohammed har vist seg å være et unikum, han holder fortet fra morgen til kveld og blir aldri sliten! Han er også interessert i sjakk, og Tromsø håper å se han på klubbkveldene når de starter opp igjen til høsten.

Vi har alle blitt veldig glad i MohammedVi har alle blitt veldig glad i Mohammed

Mohammed har også med seg Patricia, som er på samme norskopplæring. Hun er fra Chile, og har vist seg å være en kløpper på vaffelsteking. Er alle vaflene på brettet helt like? Da er det Patricia som har stekt dem! Hvem skulle tro at en chilener kunne steke vafler bedre enn en nordmann?

Patricia steker vaflerPatricia steker vafler

Kjøkkenet vårt har etter hvert fått et riktig så internasjonalt preg. Elsa (som er med sin mann fordi han er dommer i NM) er fra Mexico, og når hun og Patricia er på vakt sammen kan vi høre dem snakke sammen på spansk. Hvis mor Fedchuk og mor Lund samtidig sitter og ruller de fantastiske vårrullene sine, hører vi samtidig at praten går på russisk. Mor Kvisla (hun kalles «On») har hjulpet til med å gi rullene et asiatisk preg med sin thailandske kokkekunst. Noen vakter er faktisk vi nordmenn i mindretall! Er det rart maten blir fantastisk og stemninga er så god?

Mor Lund (Svetlana) og mor Fedchuk (Natalia) ruller og ruller...Mor Lund (Svetlana) og mor Fedchuk (Natalia) ruller og ruller for at gjestene skal kunne spise de herlige vårrullene

Det store målet til oss i kantina, var å skape den gode NM-stemninga. Og det ser jammen ut som vi lykkes med det! I myldreområdet sitter det folk og prater sammen over en kopp kaffe og en vaffel, gjerne med et sjakkbrett eller en sjakkbok de nettopp har kjøpt fra butikken til Øystein Brekke. Noen tusler bort til Mohammed og bestiller en porsjon middag, noen nøyer seg med et stykke brød eller litt kake. Praten går livlig og stemninga er god. Og vi som jobber for å sørge for mette mager kan smile hele veien til neste gryte.

Fiskegryten var populær

Fiskegryten var populær

Takk for besøket, alle sammen. Håper kaffen smakte!

Skrevet for dere av Lena Halvorsen