Velkomst-simultan med Kjetil A. Lie

Kjetil SimultanKjetil Aleksander Lie vant 9-1 i sin første klokkesimultan – så ble det litt tøffere…
Foto: Sven Wisløff Nilssen

Kjetil A. Lie spilte klokkesimultan med 15 minutter på klokka mot tilsammen ti motstandere i tre omganger på Amfi Pyramiden kjøpesenter i Tromsdalen ca. 20 minutters lett gange fra spillelokalet. Total spilte han altså 30 partier og totalscoren ble en overbevisende seier med 22.5 – 7.5. Fire av tapene kom noe overraskende mot noen av de yngste som deltok…

 

Kjetil Thomas

Stormester Kjetil A. Lie og sjakk-kommentator Thomas Robertsen har et godt sjakkvennskap og Thomas har lagt mye til rette for at Kjetil skal finne seg til rette i byen og levere varene. Vi trengte nemlig sårt en siste stormester for at turneringen skulle bli tittelkvalifiserende for alle IMene – og det er den nå!

 

FullSizeRender(7)André Nielsen fra Alta kunne koste på seg et smil etter å ha vunnet mot stormesteren
Foto: Sven Wisløff Nilssen

Regjerende lilleputt-Norgesmester fra Alta André Nielsen varmet opp til årets NM ved å banke Kjetil A. Lie 2-0 i simultanen og han ble dermed simultanens store spiller. Vel blåst André!

Ellers så jeg er rekke sterke spillere som deltok – blant annet mesterspillerne Frode Bull Jæger og Jan S. Berglund og klasse 1 spiller Roar Nakken fra Ålesund.

 

Torbjørn Simultan

Torbjørn Valvåg har skumle hensikter i årets miniputtklasse – han slo stormesteren 2-1!
Foto: Sven Wisløff Nilssen

Den store overraskelsen i simultanen var 10 år gamle Torbjørn Valvåg fra Tromsø. Torbjørn banket til fra start og satset friskt mot stormesteren og båten bar egentlig ikke hele veien til Rom – men han klarte å lure stormesteren to ganger og spesielt i sisterunden så det kjørt ut for Torbjørn som la merke til at Kjetil hadde lite tid på å satte matt og som trakk konsekvent slik at Kjetil fikk lange gåturer. Dermed tapte Kjetil sistepartiet på tid og sensasjonen var et faktum! Torbjørn Valvåg vant 2-1 mot Lie i simultanen på Pyramiden i Tromsø!

Jan S. simultanPrimus motor for arrangementet og speaker i Pyramiden var Jan S. Berglund
Foto: Sven Wisløff Nilssen

NM-general Berglund tilbød remis med bonde over i siste runden – men Kjetil A. Lie kjente da lukten av blod og gikk ikke med på tilbudet. Dermed ble det tap for Berglund som var initiativtaker til arrangementet og som i tillegg til å spille vartet opp med kommentarer om det som skjedde til allmenn forlystelse. Pressen var også til stede i det som ble et flott arrangement tross litt labert oppmøte. Det må været ha skulda for. I morges striregnet det og da er det ikke hyggelig å gå fra byen over brua til fastlandssiden.