Djurhuus fester et grep på andre dag

DSC08613GM Djurhuus har så langt hatt sin beste start på et NM siden 2006!
Foto: Anniken Vestby

I andre runde av Eliteklassen fikk vi noen av de beskjedene vi ventet på. Først og fremst fra de tre stormestrene våre – vi tar dem etter tur. GM Kjetil A. Lie virker å være ute av form. I en Pirc, med forsøk til en overgang til Phillidor, fikk han slite i et langt parti mot FM Espen Forså med svart og bare gode sluttspillkunnskaper og nøyaktig spill reddet han i dette partiet der han var bonde under. Lie sto nok aldri til tap – men han slet. Da var det andre boller over GM Djurhuus og GM Urkedal som spilte to kraftpartier som var såpass interessante at vi har kommentert begge. GM Djurhuus vant mot Anders Hobber med svart etter at stormesteren fikk Carte Blanche til å gjøre som han vil. Løperparet til Djurhuus ble fryktinngytende og avgjorde partiet i stormesterens favør. Urkedal på sin side spilte et godt parti mot Øystein Hole i slavisk som hvit og presset Akademisk-spilleren fra skanse til skanse før det hele raknet. Bra dag på jobben for disse to.

IM Frode Elsness var nok meget irritert i dag. Han spilte hvit mot Henning Jakhelln Kjøita og fikk opp en gullstilling som var vunnet i store deler av partiet med bonde over – men i et langt sluttspill klarte Kjøita å sette opp en svartfelts-blokade som holdt liv i ham – remis. FM Eivind Olav Risting spilte et skarpt og spennende parti med store komplikasjoner mot IM Johan Salomon. IM Salomon slapp med skrekken etter å ha blitt presset i stor deler av partiet og etter å ha stått til kliss tap i sluttspillet. Risting fikk nemlig svært dårlig tid på slutten og forserte remis i en stilling som virket å være vunnet. Dermed ser det ut til å bli en god turnering på Risting som er i form.

IM Atle Grønn og IM Devereaux slikket sår etter tapene i førsterunden og vant mot henholdsvis Stig Martinsen og IM Andreas Moen. Dermed fører Djurhuus an feltet på 2/2 – hans beste resultat i eliten etter to runder siden 2006 da han også startet friskt. Sensasjonsmannen Henning Jakhelln Kjøita, IM Johan Salomon, IM Frode Elsness, GM Frode Urkedal, FM Joachim B. Nilsen og FM Eivind Olav Risting ligger halvpoenget bak. Mandag spilles det dobbeltrunde og vi vet mye mer etter dette. Vil Djurhuus holde koken oppe når han møter de beste? Vil Eivind Olav ta en kongelig avslutning? Eller koker det hele ned til favorittseier for Urkedal? Ikke vet jeg – men spennende blir det!