10 gode grunner til å spille NM i Tromsø

Her finner du 10 gode grunner til å spille Landsturneringa i Tromsø i 2016:

1. Naturen og turmulighetene

Blaamann - Yolandi OdendaalFra fjellet Blåmann utenfor Tromsø har du en fantastisk utsikt!
Foto: Yolandi Odendaal

Naturen og turmulighetene er enorme i Tromsø! Den nye fjellheisen, hav og fjell hand i hand, strender, fjære og fiskeberg – alt finner du i Tromsø og omegn. En utflukt til Sommarøya med sin storslåtte natur og sine sandstrender og det med det rå havet utenfor er også noe å se frem til. Eller hvalsafari i Tromsø til 1500 kr – eventuelt seifiske fra bergene på Hella som er helt gratis!

2. Møte gamle sjakkvenner

Uteliv

Å møte gamle og nye venner er litt av sjarmen med NM – her fra ACC i Tromsø.
Foto: Sven Wisløff Nilssen

Under Landsturneringa håper vi at det kommer rundt 400 deltakere – så her blir det mange å hilse på! Er du en av dem som vil se og bli sett – som vil møte gamle sjakkvenner og få noen nye? Kom til Tromsø! Hils gjerne på ulike sjakkpersonligheter og kos deg i sola som vi har bestilt og nyt både god sjakk og alt det andre vi har å by på under NM-uka.

3. Det sosiale spillet

Fløya I - Ulf Hansen

På steder som Fløya, Polaria og på byen er det lett å komme i kontakt!
Foto: Ulf Hansen

Det sosiale er viktig for oss mennesker og nordlendingene er lett å komme i kontakt med og vi er viden kjent for det nordnorske lynnet vårt som består i å være humoristisk, åpen, likefram og ty til litt lett bannskap som «din jævla hestkuk!» når sjansen byr seg.

4. Utelivet i Tromsø

Thomas og Kristian

Thomas og Kristian elsker utelivet i Tromsø og det vil også du gjøre!
Foto: Sven Wisløff Nilssen

Utelivet i Nordens Paris er viden kjent. Her finner du Vertshuset Skarven, Jernbanestasjonen, Meieriet og en lang rekke andre kaféer, barer og utesteder. Tromsøs beste Pizzeria heter Yonas og vi er stolt av restauranter som Emmas Drømmekjøkken og De fire roser Tromsø.

5. Sportslige utfordringer

Magnus anno 2003Magnus elsket de sportslige utfordringene han fikk av å spille mot voksne i ung alder
Foto: Finn Haug!

Sjakken i et NM gir helt unike utfordringer, da du selv i klasse 2 blir lant merke til! Her møter du også motstand fra hele landet. Du møter gammel og ung og du møter gutt eller jente alt etter som. Mange av sjakkminnene vi sitter igjen med fra NM handler om gode trekk, gode partier eller gode prestasjoner.

6. Sidearrangementene…

FotballGutta på NTG i 2008 elsket fotball-turneringene
Foto: Bjørn Berg Johansen

Er det ikke herlig med NM i lynsjakk eller pratelagsjakk der du kan spille på lag med noen av heltene i din egen klubb og gjøre det sylskarpt. Laglyn med tidshandicap er en annen artig mulighet og selvsagt skal ungdommen spille fotball – og det med livet som innsats.

7 . Midnattsola og det spesielle lyset

Tromsø i FargerDette bildet er tatt i august, så det blir aldri så mørkt i Tromsø i juli
Foto: Sven Wisløff Nilssen

Tromsø har et helt spesielt lys som varierer etter årstiden. Om vinteren har vi «det blå lyset» som skimrer når sola er fraværende, særlig i vinterhalvåret er det nordlys og i sommerhalvåret er det midnattsol. Under Landsturneringen er det fortsatt midnattsol og du kan glede deg til sene kvelder og lys morgen.

8. Noe å fortelle hjem om – de gode historiene

SjakkpersonligheterØystein Brekke er en av de gode historiefortellerne under en Landsturnering
Foto: Sven Wisløff Nilssen

De gode historiene du skal oppleve i sommer skal du blant annet oppleve i Tromsø! Har du ikke vært i Nord-Norge før? Da er det jammen på høy tid! Her får du opplevelser og minner for livet! Hvalsafari, Polaria, Polarmuseet, gågata, uterestauranter, blo’ferske reker, bading i bukta, myldring med venner – alt finner du i Tromsø!

9. Sightseeing i Tromsø

Amon Simotowe - SightseeingGM Amon Simutowe foreviget med isbjørnen på Scandic hotell. Hva med Hvalsafari?
Foto: Sven Wisløff Nilssen

Selvsagt skal du ha ferie! Selvsagt skal du også være turist! Steder du må se er: Ishavskatedralen og Tromsøbrua, byvandring i gågata, Polaria og Polarmuseet, fjellene rundt Tromsø og selvsagt skal du opp på Tromsø sitt tak med fjellheisen!

10. Overnatting med stil

DSC06627

Hyttene på Tromsø Camping – drevet av TUIL – er trolig beste overnattingstipset!
Foto: Anniken Vestby

Når du først tar deg til Tromsø så anbefaler jeg varmt Tromsdalen Camping som til og med har fått egen bar i vår. Dette er det nærmeste du kommer spillelokalet og det tar maksimalt 5 minutter å gå til NM-hallen! Nydelige, store hytter i naturskjønne omgivelser der du kan bo i 2-manns, 4-manns eller 6-mannshytte. Men vær raskt ute! Ja, NM spilles i år i en luftig hall – så det blir topp. Andre steder å overnatte er byens hoteller der du er i gangavstand til byens utesteder. De fineste hotellene heter Clarion Hotel The Edge eller Rica Ishavshotell Tromsø.

Tromsø – Nordens Paris!

Polaria Cecilie HvamVi håper å se akkurat deg i Tromsø og nå vet du hvorfor 😉 Her selene fra Polaria.
Foto: Cecilie Hvam

Her kan du melde deg på – vær raskt ute med bestilling av rom/hytte!

NM spilles i en hall – en god grunn til å dra til Landsturneringen!!

DSC06601I den store Tromstunhallen spillles årets Landsturnering mens Eliten får hedersplass!
Foto: Anniken Vestby