Lær sjakk med Benjamin – ro ned før NM!

Tromsø 2014 – Sjakk-OL.Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.noBenjamin Halvorsen er en dyktig sjakkspiller og en morsom fyr!
Foto: Marius Fiskum

Botvinnik sa at en ikke skulle spille sjakk den siste uka før NM. Så mitt råd til deg er å sjekke ut noen videoer, trene litt taktikk på Chesstactic-server og slappe av! En tur på YouTube for å se sjakkvideoer er altså tingen. Av hvem spør du kanskje? Tja, bare det holder nervene i sjakk og bygger selvtillit så er det bra. Kanskje noen om åpninger eller midtspillet er tingen? Et sted å begynne for de mer seriøse er hos Chessexplained – en sterk, tysk IM som er meget flink til å snakke for seg. Han er først og fremst en posisjonsspiller og han har mye å lære bort.

Du finner Chessexplained her

Kanskje du er litt nervøs under NM og er redd for å glemme hvordan brikkene går, hvordan skolematten ser ut og hvordan brikkene bør oppføre seg? Da anbefaler jeg på det varmeste å sjekke ut en serie morsomme videoer der Benjamin Halvorsen kler seg ut og forklarer brikkene sin gange. Høydepunktet for meg er når han sier om dronninga at: «Ho føle sæ litt brukt – for ho e på desperat jakt etter en ny mann!»

BenjaminFå med deg Benjamin sine råd om brikkene – dronninga er desperat på jakt etter en mann!
Foto: NRK

Under sjakk-OL laget NRK nemlig en uforglemmelig serie om hvordan man flytter sjakkbrikkene – sjekk den ut før NM og blir kjent med Benjamin fra Tromsø. Hele serien finner du hos NRK.